Byen fra den anden side..


Ret ude for centrum af byen, ligger en ligge ø, kaldet Vadsøya. Den ene halvel af øen er bosted for flere huse, samt Vadsøs havn, hvor hurtigruten ligger til. På den anden halvden ligger Vadsøya kulturpark, hvor man blandt andet finder flere krigsminder fra 2. verdenskrig og Amundsens luftskibsmast. En aften tog jeg derud, for at se lidt på det hele, plus for at få et nyt syn på byen. Derfra har man udsigt til hele byen, hvilken får den til at se helt ny ud.

Dette billed er taget fra øya, og viser ytrebyen, hvor jeg bor.


Ind over centrum, kan man i midten kan se en høj hvis bygning, som er byens kirke.


Men ude på øen er der også masser at se på. Blandt andet er der Amundsens luftsmast, som jeg tidligere nævnte. Luftskibsmasten er den eneste af sin slags på europæisk fastland (man kan lære meget når man læser skiltene :-) Roald Amundsen var en norsk polarforsker der sammen med det Italien Nobile, og satte i 1926 sit luftskib i luften mod Nordpolen. De måtte have flere stop undervejs, og Vadsøya var det nordligste holdepunkt på fastland. Der er mulighed for at komme op i masten, men det må blive en anden god gang, hvor jeg ikke har hund med mig. Jeg kunne blot forestille mig, hvordan Nova ville tage at være bundet for foden af masten mens jeg kravlede længere og længere op.. Nej, det må jeg have til gode..




Der er utrolig smukt på øya, og især i lyset ved solnedgang, får det en fantastisk kulør. Man skal her have hunden i snor, da der går får rundt løst på øen. Nova var meget interesseret i dem :-)