Velkommen tilbage

Knap nok føler vi at vi er landet og kommet i gang med hverdagen herhjemme i nord, før vi skal sige velkommen til en savnet gæst... Solen er tilbage..

Nu var vi så heldig, i år, at solen ikke var så genert, så da vi var i Danmark på juleferie fik vi faktisk set en masse til solen. Ja faktisk så meget at vi nåede at blive lettere irriteret på den lave sol, som mere eller mindre gjorde det umuligt at holde øjnene åbne når vi skulle køre. Men any way.. Solen blev idag på arbejde fejret med solfest. En solfest i vores børnehave består først af en samling for hele huset ude, med tændte islygter, som vi selv lavede i sidste uge. Det vil sige, de lygter som ikke blev knust af klumrede hænder som er pakker godt ind i vanter og luffer for at holde varmen. Til samling hørte vi om solen og sang solsange så højt at solen kunne høre at vi havde lyst til at se den. Efter samling blev det tid til at lege, og da, pludselig dukkede den op bag fjeldet. Til

lunsj

spiste vi hotdogs, og eftermiddags maden blev solboller, som er søde hvede boller med vanille creme på toppen, pyntet med glasur og kokos.

Selvom jeg i julen fik set solen i stor stil, vil jeg dog sige at spændingen ikke var mindre af den grund. Det er noget specielt det at opleve solen, bare kigge op over fjeldet, men ikke rigtig være oppe alligevel. Nu kan vi se frem til flere lyse timer og en himmel som brænder tusinde farver. Jeg siger ihvertfald hjertelig velkommen til det nye år i Vadsø.