Glædelig jul :-D


Selv julen måtte jo ramme det lille hjem i Norge.
   Julen er en helt særlig tid, som jeg især holder utrolig meget af, så da tiden nærmede sig d. 1. december, måtte jeg fare en tur i butikkerne og handle julepynt. Og lad mig her tilføje, at jeg bestemt ikke havde noget imod at skulle handle en hel masse nyt julepynt. Normalt er det vel sådan at når man begyndet at købe julepynt, så har du netop dette pynt, næsten hele dit liv. Jeg ved ihvertfald med mig selv, at jeg i Danmark har flere kasser med julepynt jeg har købt og samlet siden jeg boede hjemme hos mine forældre. Det pynt jeg har samlet, har fuldt mig alle de steder jeg har boet, og når jeg til jul finder kasserne frem, har alt sin rette plads. Det skal stå præcist samme sted som sidste år. Alt skal være som det plejer
   Det var vel også sådan min jul i år ville have været, hvis ikke jeg havde taget en beslutning som flyttede mig til det høje nord (hvor jule kasserne ikke er fuldt med) Derfor er jeg så heldig, at skulle ud og købe helt nyt, til en ny samling af julepynt. Men på trods af mine totale frie hænder, til at vælge helt nyt og anderledes julepynt, er jeg så traditionsbundet, at det måtte blive i farverne rød og guld. Præcist som jeg husker min jul, helt tilbage fra barndommen - præcist som derhjemme. Men ikke desto mindre, fik jeg lov til, helt på ny, at finde nye pladser til det nye jule pynt. Så det nye pynt kunne få sin rette plads.. Ny, nye, nyt... De ord har jeg skrevet meget på de sidste linjer. Men når alt kommer til alt, ønskede jeg fortsat, med det nye pynt, at skabe den gamle og genkendelige stemning af jul.

Jeg havde givet mig selv et budget, så turen i butikken ikke blev for dyr, men...Who I am kidding...?
budgettet blev måske sprængt en smule, men hvis jeg selv skulle sige det, er det også blevet rigtig godt. Hvis der skal være en tid til forkælelse, så må det være i den søde juletid. Så jeg har været i gang med skruer, kroge, søm og hammer for at gøre mig juleklar -og det blev jeg. 

Julen er kommet, og jeg er klar.

Sneen er vendt tilbage. Det sner og sner, og det ligger tykt og flot udenfor. En af de ting jeg især holder af, er at sneen her ikke bliver våd og sort, som den gør der hjemme. Der hjemme bliver den våd og sort, fordi der bliver saltet til den store guldmedalje, som får sneen til at smelte. Men her salter de ikke. De skaber sneen til side, men smelter den ikke. Det betyder altså at vejene er flotte hvide, af tæt kørt sne. Så vejene ser ud som at være dækket af en flot hvidt tæppe, mens alle husene får et særligt jule præg, med sne der hænger ned fra tagene.

Jeg glæder mig til denne december. Jeg har et godt pakket program, og så skal det jo siges, at det kun er de heldigste mennesker der har et arbejder med børn. Hvorfor siger jeg det? Jo, børn må være verdens bedste til af fejre og glæde sig til jul. Tænk at kunne gå på arbejde hver dag, til en hel flok spændte børn, som bare venter på at julen skal komme... Jeg tror med sikkerhed jeg kan sige at du ikke finder en anden arbejdsplads med lige så stor julestemning, som på arbejdspladser med børn! 
   Der ud over er jeg blevet en del af OmSåKoret her i Vadsø. Jeg var allerede i denne uge med til min første koncert, som var i forbindelse med kulturugen, som har fundet sted i den sidste uge. Og her i december er der flere arrangementer, hvor vi skal synge, men denne gang bliver det julesange. Det kan ikke være bedre. Der ud over er weekenderne booket op med julefrokoster, eller julebord som det hedder heroppe :-) Jeg kommer i hvert fald ikke til at kede mig. 

Til slut vil jeg bare ønske Jer alle en rigtig glædelig december, og glædelig første søndag i advent. 
Jeg håber I vil nyde julemåneden lige så meget som jeg...