Emil kom til byen

Da jeg tog beslutningen om at flytte nord over, var det med den viden, at jeg skulle sige farvel til min familie, og bare se dem et par gange om året. Det går til hverdag også helt fint, men når en gæst fra Danmark så er på vej til eller fra Vadsø, så mærker jeg hvor stort mit savn er. Men heldigvis har jeg en familie, som gerne tager den lange vej, for at se hvor jeg bor. 

I marts fik jeg besøg af min elskede fætter Emil. Han havde rejst hele vejen alene, i en alder af bare 12 år. Hvis ikke det imponere de fleste, så ved jeg ikke hvad gør. Han skulle tilbringe hele påskeferien, og lidt til, heroppe. For den faste læser, er det ikke nogen overraskelse at han har været her før. Mit første efterår, kom Emil i selskab med min mor og hans lille bror Viktor. Så Emil mente at kunne genkende det meste, da vi kørte hjem fra fly pladsen :-) Vi havde en god ferie planlagt, med masser af plads til at gøre, præcis hvad vi havde lyst til. De første mange dage Emil var her, var der snestorm, i sådan en grad at vi næsten ikke kunne gå ud. Det resulterede i en masse hygge og snak inde. Jeg havde fået et nyt spil, som handler om at lave et eventyr ud fra de billeder terningerne viser. Det blev et spil, som blev spillet igen og igen, men mange grin og sjove historier. Emil kastede især sin kærlighed på terningen, med det han mente var et rejsekort ;-)

Nå, men Emil havde mange dage heroppe, og vi nåede rigtig mange ting. Jeg tror dog at der er to ting som skiller sig ud. Vi endte med at besøge biografen to gange. Første gang var det for at se Allegiant, men det bedste var helt sikkert film nummer to. Det var verdens premieren til Batman VS Superman. Det at være i biografen midt om natten, var en første gangs oplevelse for den unge mand, og så var filmen, i tillæg, helt sublim.

upload.jpg

Den anden ting som, for Emil vist var det aller bedste på ferien, var at køre snescooter. Vi var så heldige at blive inviteret på hytte i Tana, sammen med Ine, Atle, Vilja, Max og Mia. Det gav mulighed for endnu flere vinteraktiviteter, end vi kunne præstere i lejligheden hjemme. Her fik Emil mulighed for at køre snescooter. Jeg mindes ikke at have set så stort et smil på Emils ansigt før, som da HAN kom kørende tilbage til hytten, med Atle bag sig, efter sin aller første scooter tur. Men slet ikke sin sidste. Det blev til mange, og flere af dem, ganske lange køreture på scooter, og glæden blev bare større og større. Han kørte endda mange kilometer på den frosne Tana Elv :-O

Det var en dejlig ferie. Vi kørte på isvejen (over Tana Elven), skitur, bål og pølse grilling i sneen, café turer, isfiskning, tur til Finland, tur på Vadsøya, sidde ude ved bålet i minus 19 grader og mange flere ting. Jeg kunne ikke have ønsket det anderledes.