Spurgte jeg?

Vi sidder her til aften og hygger og med lidt norsk melodi grand prix, og Dan får svaret på lidt mails :-) (skulle jeg lige nævne at jeg har besøg af Dan? Det havde du sikkert regnet ud, men nu er det også sagt) Nå, men vi kom til pausen i udsendelsen, og Nova ville gerne ud en tur, efter at have brugt en halv time på at få kartoffelmos og rensdyrgryde ud af sit aktivitets legetøj (ja, så onde ejere er vi :-) Så vi trak i tøjet for at gå en lille tur. Til vores glædelige overraskelse var der nordlys på himlen da vi kom ud. Vi gik med raske skridt ned for enden af vejen, hvor vi har en super udsigt til at se himlen forvandle sig i det grønne lys. Dan står med et stort smil, da norslyset til aften er det største vi har set i den tid han har været i Vadsø. Som han konstaterede flere gange "det her er RIGTIG nordlys..." Og jeg er helt enig. Det er en aften hvor man virkelig kunne se farverne, og bølgerne der leger på himlen. "Det her er sådan helt rigtig nordlys.." hører jeg igen fra Dan. Ja, siger jeg så. "Det er jo også første gang det er ordenlig kold siden du kom (der var minus 11 grader da vi var ude), og min erfaring er at chancen for nordlys er størst når der er stjerneklart og jo koldere jo bedre..."

Og hvad tror du det næste er jeg hører fra Dan...??? "Det er jo også sådan at jo koldere der er jo lavere er luft fugtigheden som gør at himmelen er klarere, så nordlyset står mere skarpt........" (Eller noget i den retning.. må indrømme at jeg har vænnet mig til at sortere vigtig viden og lige gyldig viden fra hinanden, da Dan er MEGET flink til at dele viden. Så jeg fik ikke lige det hele med ;-) 

Nu må jeg så erkende mig skyldig i husbond vold, da jeg var nødsaget til at give ham et lille dask i nakken. Jeg ville fortælle ham hvad jeg havde erfaret, I ved, ved personligt at mærke hvor koldt det har været når jeg har set nordlys, alle de gange jeg har oplevet det.. Spurgte jeg om den videnskabelige forklaring, kære mand? Svaret er NEJ! Det er som om at den lille videnskabelige forklaring sætter lidt en kæp i stemnings hjulet..

 

Nej, spøg til side. Jeg er rigtig glad for at Dan nåede at få set ordentligt nordlys inden turen igen går til Danmark, for ham. Og jeg bliver nok heller aldrig træt af at se nordlys

 :-)