Så kom sneen

Alle de lokale fortæller at det er meget usædvanligt, den lange og varme sommer vi har haft. Det har været fantastisk at flytte herop, og har kunne nyde at gå lange ture i den varme sommervind. Men den tid er nu forbi.
Med den lange sommer, følger et kort efterår. 

og det efterår, er nu gået. Da jeg stod på til morgen, og rullede gardinet fra, stod jeg overfor en helt ny udsigt. Der er kommet sne i Vadsø. 


Hele natten har det stormet og rusket i hele huset. Der kommer så mange nye små lyde, når det stormer. Nova var flere gange forvirret i løbet af natten, og begyndte at knurre, af det der larmede udenfor. Det har regnet en del, de sidste par dage, og i nat var ingen undtagelse. Jeg kunne høre, udenfor mit soveværelses vindue, at store dråber ramte jorden. Men i løbet af natten, må det have slået om. Da jeg stod op, havde vinden fortaget sig. Det blæste dog fortsat, og gør stadig, en del. Men ude på græsset var der et fint hvidt lag sne. Vinteren er kommet. 

    
Der har været 2 grader udenfor hele dagen, men med blæsten har det føltes som -4


Det er ikke det eneste der har ændret sig heroppe. Som I kan se på billedet, så er solen begyndt at gå ned, noget tidligt. Da jeg torsdag gik hjem fra arbejde, kunne jeg se at solen var begyndt at gå ned. Hele byen var badet i et rødligt skær. Det var så smukt. Da jeg endelig kom hjem, halv fem, så jeg netop den sidste millimeter af solen, stikke op bag fjeldet. Et øjeblik efter, var den væk. Tja, når man tænker på at der ikke er mere end en måneds tid til at solen ikke står op igen, før to måneder efter, så er det selvfølgelig ikke så underligt.
 Men uanset, så er det specielt at der er helt sort udenfor, allerede klokken halv seks og at der ligger sne udenfor, så tidligt på året.
Specielt, men utroligt. 

Jeg er utrolig spændt på at se hvordan vinteren egentlig bliver heroppe. Med masser af kulde, sne og ikke mindst mørke.