De første dage på jobbet

Så kom jeg i gang.. Ja, det er jo ikke så lang tid jeg nåede at være her, inden jeg skulle afsted, men det er jo det jeg egentlig har gået og ventet på.. 

Der er stadig ferie tilstand heroppe, så der er ikke så mange børn. Det tror jeg er fint, da det tager MEGET koncentration at forstå alle de nordmænd der er heroppe :-) Jeg er blevet taget rigtig godt imod heroppe, af både voksne og børn. Det virker til at være nogle dejlige kollegaer jeg får.
 Det har gået med fuld fart, og da der i sidste uge var Varanger Festival. I den forbindelse var børn og børnehaver i Vadsø inviteret til Festival Parade, hvilken er en gå tur i samlet flok gennem byen (ja, det kan I forestille Jer er en hurtig fornøjelse), med jazz musikkere og dukke i front..


Mens vi gik, løb ud klædte klovne rundt mellem børnene i paraden og delte legetøj ud. Efter den lange gå tur, var der is til alle børnene (og en enkelt heldig voksen ind i mellem ;-), inden turen atter gik hjem til børnehaven. Der er vældig stor opbakning til paraden, og der var mange børn med både forældre og bedsteforældre, samt flere børnehaver der havde taget turen i byen. Jeg har endog ladet mig fortælle at der til Festival Paraden er større opbakning, end til 17. maj paraden (Norges nationaldag :-)


I det store hele syntes jeg det går fint med at forstå det norske, da kan det være lidt vanskeligere at gøre mig forståelig på norsk. Børnene er generelt rimelig gode til at forstå mig, og fanger rigtig meget af det jeg prøver at fortælle dem.. Men ind i mellem bliver jeg dog spurgt om min udtale. Mange ord er jo de samme, men med anden udtale :-) 

Vejret godt med os, selvom der er dage der kan være vældig kolde. Den ene dag kan der være 17 grader, mens der den anden er 8 grader med meget kold blæst fra havet. Så man må sørge for at have tøj med til alt slags vejr og temperature, når man tager på arbejde...